soorten wallets

Beste crypto wallet

Op zoek naar de beste cryptocurrency wallet? Trust Wallet is onze favoriet omdat het zo handig en veilig is.

Er is meer nodig dan een beetje geld en een paar transacties om mee te doen met de bitcoin bandwagon. Uw keuze van cryptocurrency wallet is een cruciale factor.

Er zijn talloze merken die verschillende functie instellingen, beschermingsniveaus of zelfs “opslagmedia” bieden. Vandaag zal ik de grootste opties bespreken en factoren opnoemen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste wallet voor u.

De best crypto wallet is niet per se degene met het beste van alles. Je moet de beste optie kiezen die aan je eisen voldoet. Bijvoorbeeld, om crypto veilig op te slaan, beschouw je het als eenrichtingsverkeer, of heb je meer toegankelijke transacties nodig?

Hier zijn enkele van de beste cryptocurrency wallet-oplossingen die beschikbaar zijn, of het nu voor nieuwe gebruikers is of voor degenen die gewoon op zoek zijn naar een alternatief;

Trust Wallet

Crypto wallets zoeken

Trust Wallet werd eerst gecreëerd door Viktor Radchenko, maar Binance kocht het bedrijf in 2018. Om toegang te krijgen tot Binance Smart Chain of Binance Chain, de onderdelen van de crypto-industriegigant die zich bezighouden met Binance Coin, moet je de officiële cryptocurrency-wallet van Binance gebruiken.

Binance werd in 2019 gelanceerd door Changpeng Zhao. Echter, cryptocurrency’s moet China verlaten als gevolg van regelgeving die het verbiedt. Het bedrijf verhuisde naar een paar verschillende locaties voordat het landde op de Kaaimaneilanden.

Waarom Trust Wallet?

Trust Wallet is niet alleen noodzakelijk voor mensen die in Binance Coin handelen, maar kan ook verschillende cryptocurrency’s beheren. Een reputatie voor betrouwbare veiligheid wordt ook geholpen door een enorm assortiment van functies. U kunt bijvoorbeeld Google Authentication, Two-Factor Authentication (2FA) en zelfs SMS- of e-mailverificaties gebruiken.

Trust Wallet slaat het merendeel van zijn valuta op koude opslag servers op voor mensen die het gemak van een hot wallet met de veiligheid van een cold wallet willen (ik leg het verschil later in het bericht uit). Dus, hoe bizar het ook mag klinken, het is vergelijkbaar met het hebben van een cold wallet als een dienst.

Bovendien brengt Trust Wallet relatief weinig kosten in rekening. Er zijn geen kosten verbonden aan uw portemonnee, swapping, of DApps. Alleen blockchain transactiekosten zijn onontkoombaar, en die gaan naar miners of validators in plaats van Trust Wallet.

U gebruikt uw Trust Wallet om direct andere cryptocurrency’s te kopen. Momenteel zijn de enige ondersteunde on-platform exchanges Simplex en MoonPay. U kunt echter cryptocurrency elders kopen en het rechtstreeks naar uw Trust Wallet sturen als u daarvoor kiest.

Het feit dat Trust Wallet alleen op mobiele apparaten werkt, is een nadeel. Er is geen desktopversie van, maar je kunt het downloaden voor gebruik op iOS of Android. Het is een beetje onhandig voor mij omdat ik het grootste deel van mijn tijd achter een bureau doorbreng, maar de draagbaarheid van een mobiele app impliceert wel meer gemak.

Huobi Pro

Cryptocurrency Wallet

Een andere cryptocurrency dienstverlener met Chinese wortels is Huobi. Huobi is nu gevestigd op de Seychellen als gevolg van het staatsverbod op cryptocurrency, wat een trieste noodzaak was. De cryptocurrency-portemonnee die deel uitmaakt van het portfolio is Huobi Pro.

Hoewel de focus van dit artikel de wallet is, is het belangrijk om te onthouden dat Huobi een van de weinige cryptobedrijven is met een basis die op zijn minst enigszins formeel is. Ter illustratie: de overname van Plantonics in 2018 stelde het in staat om naar de beurs van Hongkong te gaan.

Waarom kiezen voor Huobi Pro?

Laat u niet misleiden door de naam “multi-chain light wallet”-Huobi Pro is dat niet. Light betekent simpelweg dat het niet de volledige blockchain download om transacties te valideren. Het is “lichter” dan anderen omdat het simpelweg block headers gebruikt. Huobi heeft niet per se een gebrek aan functies, dat wel!

Huobi Pro is ongelooflijk functioneel; sommigen zouden zelfs kunnen zeggen dat het overdreven functioneel is. Omdat er zoveel informatie op zo’n klein scherm past, was mijn eerste lanceringservaring een kleine cultuurschok.

De meerderheid van de cryptocurrency’s – meer dan 1.000 – worden ondersteund, en je kunt ze ofwel verwerven van andere gebruikers op de P2P-markt of ze rechtstreeks verhandelen op Huobi Global, haar wereldwijde beurs. De meerderheid van fiat munteenheden worden ondersteund, en vanwege hun snelle wereldwijde verspreiding, zijn ze nu aanwezig in meer en meer werkelijke plaatsen.

Huobi Pro heeft een aantal intrigerende veiligheidsgerelateerde aspecten om rekening mee te houden. Huobi Pro lijkt activa te garanderen, ook al is het hebben van controle over private sleutels niet uitzonderlijk. Hoewel de details van hoe het werkt onduidelijk zijn, heeft het al geld terugbetaald dat verduisterd werd.

Coinbase wallet

Coinbase

In 2012 werd Coinbase opgericht, wat erg vroeg was. Het was het idee van Brian Armstrong, en het is het eerste item op onze lijst dat vroeger eigendom was van China. Het begon met een onverwacht formeel financieringsevenement via Y Combinator.

Ondanks hun claims van desktop compatibiliteit, is Coinbase geen echte hybride model hot wallet omdat ze dit alleen aanbieden via een Chrome-extensie. Het heeft echter geen invloed gehad op het volume, en vanaf 2020 had Coinbase meer dan $ 1,14 miljard aan inkomsten toen het naar de beurs ging.

Redenen om Coinbase Wallet te gebruiken

Dankzij de overheidstoestemming en regelgeving in de Verenigde Staten, heeft Coinbase een sterke formele aanwezigheid ontwikkeld. Hawaï is de enige staat waar u het niet kunt gebruiken. Nog een allesomvattende dienst, sterk verbonden met hun bitcoinbeurs.

Coinbase bezit en runt zowel de cryptocurrency wallet als de crypto exchange, in tegenstelling tot onafhankelijken als Trust Wallet gelieerd aan Binance. Aangezien je maar één account nodig hebt om toegang te krijgen tot alles, maakt deze integratie het een stuk eenvoudiger.

Coinbase ondersteunde aanvankelijk uitsluitend Bitcoin, maar is nu compatibel met bijna alles. Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, en tal van andere munten staan momenteel op de lijst. Bovendien maakten ze duidelijk dat er binnenkort meer valuta’s zouden worden geïntroduceerd.

Vooral voor nieuwe klanten is de interface van Coinbase aantrekkelijk door zijn eenvoud. De gestroomlijnde interface buit echter beginners enigszins uit met iets hogere prijzen.

Als u een cryptohaai bent, is Coinbase Pro misschien een beter alternatief omdat het meer functies heeft.

Luno Wallet

Bitcoin with lock

Een andere gevestigde crypto moloch met tal van fysieke locaties over de hele wereld is Luno. Het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Zuid-Afrika, en zelfs Sydney zijn enkele van de plaatsen waar je een Luno-kantoor kunt vinden. Het bedrijf werd opgestart door een voormalige Google-ingenieur, en het heeft sterke financiële steun.

Waarom kiezen voor Luno Wallet?

Voor nieuwe bitcoinbezitters maakt Luno alles extra eenvoudig. U kunt direct beginnen met het kopen van cryptocurrency na het downloaden van de app en het aanmaken van een account. Daarnaast maakt de uitgebreide lokalisatie op veel locaties het financieren van uw wallet eenvoudig.

Je kunt gewoon naar een bank gaan in een regio waar Luno goed is ingeburgerd en geld storten op een lokale rekening. Voor mensen die te veel gewend zijn aan traditioneel internetbankieren, is Luno een fantastische optie vanwege de sterke band met enkele fiatvaluta’s.

Luno biedt ook webtoegang, in tegenstelling tot veel crypto-wallet die voornamelijk gericht zijn op mobiele apparaten. Er is geen cultuurschok bij het overschakelen tussen interfaces omdat de ervaring identiek is aan de mobiele.

Het is interessant dat Luno nog steeds niet gereguleerd is, ondanks al zijn voordelen. Bovendien is er een iets kleiner aanbod van ondersteunde crypto’s – slechts vijf. U kunt Bitcoin (uiteraard), ETH, XRP, BCH, of LTC in uw wallet houden.

Exodus

Exodus

Het partnerschap van JP Richardson en Daniel Castagnoli creëerde Exodus in 2015. Exodos Movement Inc, een in Delaware gevestigde onderneming, hield zelfs toezicht op een openbare financiering die de Amerikaanse SEC had toegestaan. De activiteit bracht 75 miljoen dollar op en trok duizenden investeerders aan.

Waarom koos u voor Exodus?

Exodus wil, in tegenstelling tot veel andere crypto-wallets, bekend staan als de crypto-wallets voor het grote publiek in plaats van alleen voor de “veiligste” menigte. Het beweert dat zijn ontwerp intuïtief is en werkt hard om een onderwerp te demystifiëren dat veel mensen als moeilijk beschouwen.

Exodus is een hybride portemonnee, wat betekent dat het kan worden gebruikt op zowel mobiele als desktop apparaten. De manier waarop ze het hebben ontwikkeld onderscheidt het van andere cryptocurrency wallets. In plaats van het beurs ticker ontwerp waar veel wallets de voorkeur aan lijken te geven, gingen ze voor een echt gestroomlijnd uiterlijk dat meer op een app lijkt.

Om nog wat verder in te gaan op het ontwerp, het werkt alleen met het meest basale systeem-een eenvoudige wallet. Apps kunnen vervolgens worden gebruikt om de functionaliteit te vergroten. U kunt bijvoorbeeld live grafieken toevoegen of u aanmelden voor een beloningsprogramma.

Het app-systeem van Exodus heeft als nadeel dat het nog vrij jong is (net als het ontwerp van de nieuwe Exodus-interface). Als gevolg daarvan is het misschien niet zo grondig als sommige andere wallets in deze lijst, zoals Huobi Pro.

Trezor

Trezor wallet

Het bedrijf SatoshiLabs, opgericht in de Tsjechische Republiek, heeft slechts twee producten, waarvan de Trezor de belangrijkste is. Met een focus op het ondersteunen van extra cryptocurrency’s, heeft het bedrijf zijn slankheid kunnen behouden dankzij deze vereenvoudigde strategie.

Waarom Trezor?

Trezor is een hardware of cold wallet voor wie het niet kent. Dit soort portemonnee, die cryptocurrency van het internet kan houden, is ontworpen voor de morbide paranoïde. De Trezor One en de Model T zijn de enige hardware wallets die SatoshiLabs maakt.

De Trezor One is iets kleiner, meet slechts 60 x 30 x 6 mm en weegt slechts 12 gram. De Model T weegt 22 gram en rekt een paar millimeter uit tot een afmeting van 64 mm x 39 mm x 10 mm. Het belangrijkste onderscheid is dat gebruikers van de Trezor One twee knoppen gebruiken, terwijl de Model T een touchscreen display heeft.

Aangezien het standalone apparaten zijn, is het interessant dat beide modellen regelmatig firmware-updates krijgen. De Trezor One kost slechts 49 euro (ongeveer $58), terwijl de Model T’s met touchscreen een aanzienlijk zwaardere 159 euro (ongeveer $188) kosten.

Ledger

Ledger Wallet

Ledger, die niet kan beslissen waar ze vandaan komen, beweert dat hun hoofdkwartier verspreid is over Parijs, Vierzon, New York, en Hong Kong. Ondanks het misverstand zijn ze doorgegaan met het maken van succesvolle hardware-portemonnees die nu worden gebruikt door consumenten in meer dan 165 verschillende landen.

Waarom kiezen voor Ledger?

U kunt naar een van de Ledgers kijken als u uw crypto hardware-wallet niet wilt verwarren met de Trezor, die lijkt op een sleutelhanger voor in de auto. Helaas, gezien hoe sterk de vormfactor lijkt op een van hen, zou je het kunnen verwarren met een pen drive.

Ledger heeft echter de techniek van koude crypto-wallet geperfectioneerd. Zowel de Ledger Nano X als de Ledger Nano S worden geleverd in praktische vormfactoren, zoals micro-LCD. Deze vullen de mobiele app van Ledger dan ook ongelooflijk goed aan.

De Nanos zijn beide uitgerust met hardware die in staat is om de respectievelijke crypto apps aan te kunnen, zelfs voor zulke kleine toestellen. Ze spelen met een enorm aantal andere wallets en werken bovendien met meer dan 1.800 andere munten.

De Ledgers hebben Bluetooth, en dat is de enige eigenschap die ik niet leuk vind. Ik ben nooit een fan geweest van de duidelijke veiligheidslekken die Bluetooth op gadgets achterlaat, wat misschien vreemd klinkt om toe te geven. Als u mijn bezorgdheid deelt, is er enige troost in het feit dat Bluetooth kan worden uitgeschakeld.

De definitie van een crypto-wallet

Crypto gids

Ondanks extreme hoogte- en dieptepunten is de belangstelling voor cryptocurrencies in de loop der tijd groot gebleven. Er is veel mysterie rond het onderwerp, van de mogelijkheid om geld te verdienen uit het niets tot plotselinge miljardairs.

Niettemin, ondanks een groeiende gebruikersbasis, wordt vaak gedacht dat cryptocurrency worden opgeslagen in crypto wallets. Hoewel ik later meer in detail zal treden, is het waar dat cryptocurrency wallets blockchain-sleutels bevatten. Hun missie in het leven is rechttoe rechtaan: het toegankelijk maken van blockchain transactie records.

Als gevolg hiervan is het onwaar om te suggereren dat cryptocurrency wordt opgeslagen in crypto wallets. U kunt echter geen cryptocurrency hebben zonder een cryptocurrency wallet.

Welke soorten crypto wallets zijn er?

De twee belangrijkste soorten cryptocurrency wallets zijn hot wallets en cold wallets. Het enige onderscheid tussen de twee is dat terwijl koude portemonnees geen internetverbinding hebben, warme portemonnees dat wel hebben. Dit resulteert in verschillende niveaus van beveiliging.

Eerste type: Hot Wallet

Hot wallets werken allemaal als applicaties op reeds geïnstalleerde hardware. Hot wallets kunnen ook worden onderverdeeld in drie categorieën: desktop, mobiel, of hybride.

Desktopcomputers, zoals laptops of pc’s, zijn compatibel met desktop wallets. Mobiele wallets zijn applicaties die kunnen worden geïnstalleerd op tablets of smartphones met mobiele besturingssystemen. Hybride wallets, tenslotte, werken op mobiele en desktopplatforms.

Tweede type Cold wallet

Er bestaan verschillende vormfactoren voor “cold wallets”. Het primaire concept dat aan cold wallets ten grondslag ligt, is dat de veiligheid kan worden verbeterd door eenvoudigweg netwerktoegang te voorkomen. Alleen wanneer de eigenaar (u) een transactie wenst te voltooien, worden ze gekoppeld.

Hoe werkt een crypto wallet?

crypto platformen

Ik zei eerder dat cryptocurrency niet op een nogal cryptische manier wordt opgeslagen in crypto wallets. Weten dat blockchain wallet een andere naam is voor een crypto wallet kan je helpen dit te begrijpen. Blockchain maakt het mogelijk om datasets van verschillende apparaten aan elkaar te knopen. Dit model verbetert de veiligheid en vergroot de opslagcapaciteit.

Aangezien crypto-portemonnees uw “saldo” niet bewaren, is de enorme opslagcapaciteit van cruciaal belang. In plaats daarvan functioneert de blockchain als een enorme boekhoudkundige spreadsheet die elke crypto transactie bijhoudt die plaatsvindt.

De gegevens die nodig zijn om te functioneren als een onderdeel van de blockchain is wat is opgeslagen in uw cryptocurrency wallet. een set van beveiligingssleutels, een publieke en een private:

  • Mensen kunnen cryptocurrency overdragen of ontvangen door de publieke sleutel als identificatie te gebruiken.
  • Je kunt de prive sleutel zien als je wachtwoord. Zonder deze sleutel kun je geen cryptocurrency overmaken van je rekening.

Hoe kiest u de beste wallet crypto?

1. Verscheidenheid aan ondersteunde cryptocurrencies

Aqru coin

De crypto-wallet die u kiest, heeft invloed op een aantal zaken, in tegenstelling tot fysieke portemonnees die eigenlijk alleen van merk te onderscheiden zijn. Deze kunnen noodzakelijke componenten bevatten zoals ondersteunde cryptocurrencies of zelfs de veiligheid van uw account in gevaar brengen.

Hier zijn enkele van de meest cruciale factoren om over na te denken wanneer u op zoek bent naar de beste cryptocurrency wallet die aan uw behoeften voldoet, wilt u bijvoorbeeld crypto staken, kopen of verkopen?

Hoewel Bitcoin bij velen bekend is, zijn er momenteel meer dan 4.000 cryptocurrencies in gebruik. Kiezen voor de populairste opties kan voor- en nadelen hebben, omdat forse netwerkkosten van toepassing kunnen zijn op transacties die vaak worden gedaan.

Dit maakt het belangrijk dat uw portemonnee een verscheidenheid aan cryptocurrencies ondersteunt. Voordat u zich registreert voor de portemonnee, zorg ervoor dat de ondersteunde valuta’s binnen uw bereik van “gewenste” cryptocurrencies vallen, aangezien de meeste crypto wallets er minstens een paar ondersteunen.

2. Veiligheid en reputatie

Met de toenemende cybergevaren overal, is veiligheid een actueel punt van zorg. Cryptocurrencies zijn populair bij cybercriminelen omdat ze lucratieve beloningen bieden voor succesvolle hacks. Nog erger is de slordige methode die sommige ontwikkelaars gebruiken om de veiligheid van hun producten te garanderen.

Zorg ervoor dat de digitale portemonnee die u kiest, over de vereiste beveiligingsfuncties beschikt. Of u nu een hoog niveau van bescherming nodig hebt, denk aan het gebruik van Multi-factor Authentication (MFA), een koude portemonnee, of zelfs controleren om te zien of de dienstverlener een geschiedenis van beveiligingsfouten heeft.

3. Wallet style

Hot wallets zijn zeer wijdverspreid omdat ze gemakkelijker te maken zijn en sneller en goedkoper kunnen worden uitgebracht dan wallets die hardwarecomponenten vereisen. De constante connectiviteit van hot wallets verhoogt echter het risico.

Uw keuze van wallet kan ook invloed hebben op hoe handig het voor u is om transacties te voltooien. Als u uw cryptocurrency wallet echter regelmatig wilt gebruiken, is een hot wallet een betere optie.

4. Kosten

Tal van cryptocurrency wallet diensten zullen adverteren met “Geen Transactie Kosten” of gratis downloads. Laat je niet misleiden door dit soort woorden. Vergelijkbaar met banken, kunnen sommige eigenaren van cryptocurrency wallets extra kosten in rekening brengen voor vreemde dingen zoals snellere betalingen, het gebruik van bepaalde betalingskanalen, of zelfs commissies.

Bovendien is er een aanzienlijk verschil in koude portemonnee kosten tussen aanbieders en zelfs modellen. De Trezor Model T kost bijvoorbeeld drie keer zoveel als de Trezor One, alleen al vanwege het kleinere touchscreen.

5. Ondersteuning voor klanten

Klantenservice is belangrijk voor bijna alle sectoren, maar geen enkele meer dan de crypto-industrie. Een antwoord krijgen is cruciaal omdat u deze verkopers mogelijk grote hoeveelheden geld toevertrouwt.

Denk na over de ondersteuningsopties die worden aangeboden door de digitale wallet die u van plan bent te gebruiken. Houd tegelijkertijd de online discussie in de gaten om te zien waar mensen over klagen bij het bespreken van bepaalde crypto wallets.

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *