Beste crypto exchange Nederland

Nederlandse crypto exchange, de beste opties – Iets meer dan 10 jaar geleden werd de eerste cryptomunt gelanceerd, Bitcoin. Deze munt werd al snel een succes en baande de weg voor andere cryptocurrency’s. Ondertussen vele jaren later zijn er duizenden digitale munten waar je in kunt investeren. 

Ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die willen investeren in crypto. Niet zo gek, want door de jaren heen is gebleken dat het aardig wat op kan leveren. Daar heb je een goed en betrouwbaar crypto platform uit Nederland voor nodig. Maar wat is de beste crypto exchange van Nederland? Die vraag gaan we in dit artikel beantwoorden. 

We zullen eerst dieper ingaan op de crypto en wat het eigenlijk betekent. Daarnaast lees je hier waarom een goede betrouwbare cryptobroker belangrijk is. Uiteraard zullen we de 3 beste crypto exchanges van Nederland toelichten. Bitvavo, Finst en Coinmerce.

De 3 beste crypto exchanges van Nederland

Wereldwijd zijn er talloze cryptobrokers, maar als Nederlander is het aan te raden om te kiezen voor een crypto platform in Nederland. Niet alleen is dat veiliger en meer betrouwbaar, in Nederland zijn tegenwoordig een aantal zeer goede crypto brokers. 

Dit zijn de 3 beste crypto exchanges van Nederland. Bitvavo, Finst en Coinmerce zijn stuk voor stuk goede crypto exchanges. Elk platform heeft zo zijn eigen voordelen. We lichten onze keuze voor deze Nederlandse crypto exchanges hier voor je toe.

Crypto Kopen met Bitvavo!

Bitvavo gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Bitvavo

Bitvavo verdient zonder twijfel een plekje op de lijst met 3 beste crypto exchanges van Nederland. Het oer-Hollandse bedrijf werd in 2018 opgericht in Amsterdam. Het doel van de oprichters was om een platform te creëren dat makkelijk in gebruik is. Bovendien wilden ze handelen in digitale valuta voor iedereen beschikbaar maken. 

 • Opgericht: 2018
 • Aantal cryptocurrencies: 200+
 • Transactiekosten: 0,25%
 • Betaalmethodes: iDEAL, SEPA en PayPal
 • Extra functies: Staking, Lending

Ondertussen is Bitvavo uitgegroeid tot een van de grootste en beste crypto exchanges van Nederland. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is het feit dat Bitvavo relatief lage handelskosten rekent. Je betaalt maximaal 0,25% aan handelskosten. 

Een ander groot voordeel van Bitvavo is het feit dat de interface zeer intuïtief is. Nadat je een account hebt aangemaakt zul je heel eenvoudig kunnen handelen. Als je de app opent weet je intuïtief wat je moet doen om te kopen en te verkopen. 

Bitvavo heeft overigens nog een aantal belangrijke voordelen. Allereerst ben je als investeerder verzekerd tegen hacken. De kans op hacken is al niet groot, maar met deze verzekering heb je nog meer zekerheid. Een ander pluspunt is het feit dat Staking en Lending ook beschikbaar is 

Voordelen Bitvavo:

➕ Zeer gebruiksvriendelijk platform 

➕ 200+ cryptocurrencies 

➕ Staking en Lending

➕ Verzekering tegen hacken

➕ Relatief goedkope handelskosten 

Nadelen Bitvavo:

➖ Beperkte opties voor ervaren handelaren

Finst

We hadden in Nederland al een groot aantal goede crypto brokers, daar is sinds kort Finst bijgekomen. Vanaf 9 januari 2023 kun je als investeerder ook crypto kopen en verkopen via Finst. Het bedrijf werd opgericht door Julien Vallet en Marcel Putina. De oprichters werken voorheen bij aandelenbroker DeGiro. Ze wilden een crypto platform ontwikkelen met dezelfde waarden.

 • Opgericht: 2023 
 • Aantal cryptocurrencies: 100+
 • Transactiekosten: 0,15%
 • Betaalmethodes: iDEAL, SEPA, bankoverschrijving
 • Extra functies: Staking, bundels

Met Finst wilden ze een Nederlandse crypto exchange oprichten met meer transparantie en lage kosten. Als het gaat om lage kosten is dat zeker gelukt. Het bedrijf rekent slechts 0,15% per transactie. Als het gaat om transparantie zie je dat ze informatie over prijzen en dergelijke zeer duidelijk vermeld hebben op hun website. En mocht er toch wat zijn, dan kun je Finst zowel telefonisch als via de mail en chat bereiken. 

Als het gaat om de veiligheid zit het bij Finst ook wel goed. Als vanzelfsprekend staat het bedrijf geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). De DNB is de Nederlandse instantie die financiële instellingen monitort en reguleert. 

Een van de redenen dat dit een van de beste crypto handelsplatforms van Nederland is, heeft te maken met de veiligheid tijdens het handelen. De transacties die plaatsvinden via Finst zijn niet zichtbaar op hun netwerk. Met MPC-technologie en bescherming in meerdere lagen kan men transacties en tegoeden niet achterhalen. 

Voordelen Finst:

➕ Lage handelskosten

➕ Transparant platform

➕ Goede klantenservice 

➕ Zeer veilig dankzij meerdere veiligheidslagen

➕ Gebruiksvriendelijk platform 

Nadelen Finst:

➖ Aantal cryptocurrencies mag omhoog

Coinmerce

Coinmerce is een Nederlandse crypto exchange met een gebruiksvriendelijk platform. Het bedrijf werd in 2017 opgericht en is ondertussen een gevestigde naam in Nederland. Wie Coinmerce gebruikt zal snel merken dat hun belangrijkste focus ligt op gebruiksvriendelijkheid. 

 • Opgericht: 2017
 • Aantal cryptocurrencies: 200+
 • Transactiekosten: 0,4% tot 2,5%
 • Betaalmethodes: iDEAL, creditcard, SEPA
 • Extra functies: Coinmerce Earn, geautomatiseerd handelen, Staking

Of je nu net begint met handelen in crypto of zeer ervaren bent, Coinmerce biedt je alles wat je nodig hebt. Je kunt na aanmelding eenvoudig crypto kopen en verkopen. Maar er zijn meer opties. Zo kun je met Coinmerce Earn nog meer rendement uit je crypto halen. Hiermee leen je je crypto uit aan Coinmerce. Hierover ontvang jij een rentepercentage. Het is daarnaast mogelijk om je crypto te staken. 

Ben je nog niet zo ervaren dan kun je bij Coinmerce kiezen voor geautomatiseerd handelen. Trading bots zullen voor jou handelen op basis van de beste investeringsstrategieën. Het is een van de nieuwste manieren om te handelen in crypto. 

Een nadeel aan Coinmerce is dat de handelskosten vrij hoog zijn. De kosten per transactie zijn afhankelijk van de cryptomunt waarin je handelt. Het laagste percentage is 0,4% wat al aanzienlijk hoger ligt dan bij andere crypto exchanges. Daar tegenover staat dat Coinmerce zeer veel service, veiligheid en een gebruiksvriendelijk platform biedt. 

Voordelen Coinmerce:

➕ Veilig handelen 

➕ Gebruiksvriendelijk platform 

➕ Groot aantal cryptocurrencies  

➕ Vele extra functies voor ervaren handelaren

➕ Staking en Lending

Nadelen Coinmerce:

➖ Hoge handelskosten

De opkomst van cryptocurrency

Er is heel wat vooraf gegaan voordat je cryptomunten kon kopen bij een crypto exchange in Nederland. In de jaren 80 werden de eerste pogingen gedaan om een digitale munteenheid te ontwikkelen. Maar de doorbraak kwam bij de lancering van Bitcoin in 2009. Het was de eerste gedecentraliseerde munteenheid die gebruikmaakt van blockchain. 

De munteenheid die bedacht werd door Satoshi Nakomato werd in eerste instantie door velen gezien als een hype. Maar ondertussen is gebleken dat Bitcoin en de vele andere munten die volgden een groot succes zijn. 

In de eerste jaren waren er nog geen Nederlandse crypto exchanges. Nederlandse investeerders moesten gebruikmaken van buitenlandse crypto brokers zoals Bitstamp of Bitcoinmarket. In 2012 werd de eerste crypto exchange van Nederland geopend. Sindsdien zijn er vele Nederlandse crypto exchanges gegaan en gekomen. 

Ondertussen is handelen in cryptomunten in Nederland aardig ingeburgerd. Dat is onder andere te danken aan de goede crypto brokers in Nederland. Er zijn steeds meer brokers die niet alleen betrouwbaar zijn, maar ook nog eens zeer makkelijk in gebruik. Elke Nederlander kan hierdoor investeren in crypto.

Crypto Kopen met Bitvavo!

Bitvavo gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Waarom is een goede Nederlandse crypto exchange belangrijk?

Een crypto exchange of crypto broker is noodzakelijk om te kunnen handelen in digitale valuta. Een broker fungeert als het ware als een tussenpersoon. De brug tussen handelaren en de crypto-markt. Zonder een dergelijk platform is het simpelweg niet mogelijk om crypto te kopen of te verkopen. 

Wereldwijd zijn er ondertussen meer dan 600 crypto brokers. De vraag is dan ook, wat is de beste crypto exchange? Het is van belang dat je kiest voor een betrouwbare crypto exchange die veiligheid en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft. Er zijn nog een aantal andere punten waar de beste crypto handelsplatformen aan moeten voldoen. We lichten ze hier toe.

Veiligheid van het crypto platform

Het handelen in crypto is op zich veilig. Alle transacties zijn versleuteld waardoor een transactie niet onderschept kan worden. Dat maakt de handel in crypto wel veilig, maar zegt nog niets over het cryptoplatform zelf. Het platform heeft namelijk beschikking over je persoonsgegevens en betalingsgegevens. 

Alleen als een cryptobroker ook op verantwoorde wijze met jouw persoonlijke gegevens omgaat kan het beschouwd worden als een veilig en betrouwbaar platform. De beste crypto platforms zijn transparant over de voorwaarden en veiligheid. Bovendien zullen alle transacties versleuteld zijn.

Gebruiksvriendelijkheid

De beste crypto exchanges onderscheiden zich doordat ze zeer gebruiksvriendelijk zijn. Niet alleen zorgen ze ervoor dat het eenvoudig is om je aan te melden. Het platform is intuïtief. Dat betekent dat je als gebruiker zonder al te veel uitleg precies weet wat je moet doen om te kunnen kopen en verkopen. 

Daarnaast hebben de beste crypto handelsplatformen een app zodat je altijd en overal kunt handelen. De Nederlandse crypto exchanges die we hier benoemen zijn makkelijk in gebruik en eenvoudig te begrijpen.

Variëteit aan cryptomunten

Sinds de eerste crypto in 2009 gelanceerd werd zijn er een groot aantal digitale valuta bij gekomen. Meer dan 2000. Bij de meeste crypto exchanges kun je slechts in een aantal van deze digitale munten handelen. Dat is ook het geval bij de Nederlandse crypto exchanges. 

Hoe meer cryptomunten een crypto exchange verkoopt, des te beter dat is voor de investeerder. Het geeft je de kans om verschillende crypto te kopen. Omdat crypto kopen een hoog risico heeft vanwege de grote koersverschillen, is het aan te raden om een divers portfolio op te bouwen. Door verschillende crypto te kopen spreid je het risico.

Handelskosten

Crypto exchange platforms verdienen hun geld door handelskosten te rekenen. Dit is in bijna alle gevallen een percentage over de kosten voor de transactie. De handelskosten kunnen zo laag zijn als 0,1% van de transactie tot 0,50%. Het is vanzelfsprekend dat hoe lager de handelskosten des te gunstiger dat voor jou als handelaar is.

Bij sommige crypto exchanges in Nederland zal het percentage lager worden naarmate je langer of meer handelt. Naast handelskosten krijg je soms ook te maken met stortingskosten. Hierbij gaat het om een percentage van de betaling die je doet en kan oplopen tot een paar procent. De beste crypto exchanges rekenen hier overigens geen kosten voor.

FAQ - Beste Nederlandse crypto exchange

Het is begrijpelijk dat je vragen hebt over Nederlandse crypto exchanges. We hebben de meest gestelde vragen over crypto brokers in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Er zijn in Nederland tientallen crypto exchanges waar je uit kunt kiezen. Maar er zijn er drie die we als beste cryptoplatform van Nederland kunnen beschouwen. Allereerst moeten we Bitvavo benoemen. Een platform met een grote variëteit aan cryptocurrency’s. 

Finst is een andere goede crypto exchange in Nederland. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk. Een ander goed crypto platform in Nederland is Coinbase. Dit platform heeft een eenvoudige interface die makkelijk in gebruik is.

Er zijn meerdere crypto brokers in Nederland die legaal zijn. Bitvavo, Finst en Coinbase zijn daar een paar goede voorbeelden van. Er zijn momenteel geen wetten die handel in cryptomunten reguleren. Wel moeten de Nederlandse crypto exchanges ingeschreven staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Die houden toezicht op financiële instellingen.

Bij elke crypto exchange in Nederland is het mogelijk om met iDEAL te betalen. Bij crypto exchanges in het buitenland is dat in de meeste gevallen niet mogelijk.