Finst crypto review

Heb je je ingelezen in crypto en ben je geïnteresseerd in het handelen in een digitale valuta? Dan is het belangrijk dat je een account aanmaakt bij een goede crypto broker. Er zijn echter tal van crypto brokers die hun diensten aanbieden, maar welke is de beste? 

In dit artikel gaan we dieper in op Finst en beantwoorden we de vraag: ‘Is Finst betrouwbaar?’. 

Wat is Finst en voor wie is het?

In 2022 begonnen enkele oud-medewerkers van DEGIRO met het bouwen van hun eigen crypto platform. In januari 2023 kreeg dit nieuwe platform de vergunningen die ze nodig hadden om hun diensten in ons land aan te bieden. De geboorte van Finst was een feit!

Finst heeft een duidelijk doel. Ze willen namelijk dat retailbeleggers ook gebruik kunnen maken van dezelfde tools en voorwaarden als de professionele crypto handelaren. Dit doel van Finst gaat hand in hand met lage transactiekosten, een hoge betrouwbaarheid en een geavanceerd platform. 

Finst is een platform voor iedereen, van beginnende tot ervaren crypto beleggers. Het platform heeft uitgebreide functies, maar werkt erg intuïtief en is voorzien van een sterk UX-design, waardoor ook beginners gemakkelijk met Finst overweg kunnen.

De transactiekosten van 0,15% zijn erg laag en de minimum storting bedraagt slechts een enkele euro. Dit stelt beleggers met een klein budget in staat om ook gebruik te maken van Finst.

Finst ervaringen

Na een aantal maanden gebruik te hebben gemaakt van Finst kan ik je vertellen dat ik erg enthousiast ben. Mijn Finst ervaringen waren overwegend positief. De crypto broker past perfect bij mijn beleggingsdoelen, waardoor ik kan concluderen dat ik Finst in de toekomst zeker zal blijven gebruiken.

In deze Finst review zal ik uiteraard dieper ingaan op de voor- en nadelen van het platform, de betrouwbaarheid en de gebruiksvriendelijkheid. Om deze review zo betrouwbaar mogelijk op te stellen, wordt er ook gekeken naar de Finst recensies van andere gebruikers.

Finest beoordelingen en recensies

Op het platform Trustpilot heeft Finst een positieve en hoge beoordeling van 4,4 van de 5 sterren. 73% van de reviewers geeft Finst vijf sterren, 17% vindt het platform vier sterren waard en de overige 10% geeft Finst, één, twee of drie sterren.

Het grootste deel van de klanten hebben positieve Finst recensies achtergelaten op de consumenten review website. Zij zijn tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van het platform, de kostenstructuur en de snelle respons van de klantenservice. 

Ook zijn er een aantal negatieve Finst reviews te vinden op Trustpilot. Zo heeft men commentaar op de koersverschillen tussen Finst en andere crypto brokers zoals Bitvavo. Ook merken enkele gebruikers dat Finst nog een erg jong platform is, waardoor enkele gebreken aan het licht komen. Denk bijvoorbeeld aan storingen of problemen met het inloggen. Om deze reden kiezen zij vaak nog voor gevestigde crypto brokers zoals Coinmerce.

Vandaag de dag is Finst de best beoordeelde crypto broker van Nederland op Trustpilot. Op de tweede plek staat BLOX met een gemiddelde TrustScore van 4,2 sterren. BLOX wordt op de hielen gevolgd door Bitvavo die een score heeft weten te verzamelen van 4,1 sterren.

De rating van de drie crypto brokers verschilt dus minimaal van elkaar. Bij het kiezen van een broker die perfect bij jou past is het dus echt een kwestie van persoonlijke voorkeur!

Crypto Kopen met Finst!

Finst gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Finst voordelen en nadelen

Voordat je bepaalt welke broker je kiest, is het belangrijk om je bewust te zijn van de voor- en nadelen van het platform. Wij zetten de voordelen en nadelen van Finst voor je op een rijtje.

Voordelen

  • Ten opzichte van andere crypto brokers rekent Finst enorm lage transactiekosten. Het gaat hier om slechts 0,15%. Wanneer je een order van €1.000,- zou maken betaal je dus slechts €1,50 aan transactiekosten. Crypto kopen op Finst kan dus resulteren in een hoog rendement.
  • Je kunt gebruik maken van Finst crypto bundels. Deze bundels zorgen ervoor dat je het maximale kunt blijven halen uit de cryptomarkt. Zo kun je een bundel halen met de top 2, 5, 10 of 25 meest populaire cryptomunten. 
  • De website van Finst is tot op de puntjes geoptimaliseerd. De website is gebouwd met de gebruiksvriendelijkheid van de klant in het achterhoofd. Zo is de website stabiel, een Finst storing heb ik eerder nog niet meegemaakt. Ook is de webpagina erg overzichtelijk en snel.
  • De veiligheidsfeatures van Finst zorgen ervoor dat het platform 100% veilig is. Zo zorgen het gesloten systeem, de data encryptie en de discrete modus ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over je privacy en veiligheid. Je kunt je dus volledig focussen op het traden.
  • Finst werkt samen met Bunq Bank. Een Nederlandse bank die als veilig en betrouwbaar wordt gezien. Je geld zal hier dus altijd veilig zijn. Mocht er iets gebeuren met Finst, hoef je je geen zorgen te maken over je opgebouwde kapitaal, deze wordt namelijk beheerd door Bunq Bank.
  • Finst biedt zijn klant meerdere handelsmogelijkheden aan. Zo kun je ‘gewoon’ handelen in crypto, maar je kunt je crypto ook inruilen voor een andere crypto eenheid.
  • Ben je naast handelen in crypto ook geïnteresseerd in het data-aspect wat bij traden komt kijken? Dan in Finst hier de ideale app voor. Je duidelijk zien wat bepaalde crypto eenheden doen en wat je eigen prestaties zijn. Finst biedt ook de mogelijkheid om je trades te optimaliseren.

Mocht je een vraag hebben, dan kun je altijd bij de Finst klantenservice terecht. De mensen die je mail of telefoontje beantwoorden doen dit snel, zijn vriendelijk en oplossingsgericht.

Nadelen

  • Finst biedt slechts een beperkt aanbod cryptovaluta aan. Momenteel biedt Finst zo’n 100 verschillende cryptovaluta aan. In de wereld van crypto brokers is dit echter niet erg veel. Sommige brokers bieden honderden, dan wel niet duizenden cryptocurrencies aan.
  • Tot op de dag van vandaag biedt Finst geen on-chain staking aan aan het productaanbod. Naar eigen zeggen zijn ze hier wel mee bezig, dus hopelijk kunnen we dit snel verwachten!

Ondanks dat de klantenservice van goede kwaliteit is, is deze niet altijd even goed bereikbaar. Zo zijn ze in het weekend niet te bereiken.

Is Finst betrouwbaar?

Zoals ik eerder heb genoemd onder het kopje Finst voordelen, is Finst enorm veilig. Hierdoor kun je dus ook al concluderen dat Finst betrouwbaar is. Volgens het platform worden er geen compromissen gesloten als het gaat om de veiligheid van de klanten, gegevensversleuteling, biometrie, segregatie van activa en IT-protocollen.

Al jouw cryptomunten worden opgeslagen met Fireblocks die gebruik maken van MPC-technologie met hardware-isolatie. Dit houdt in dat je munten goed beschermd zijn tegen interne collusie, externe aanvallen en menselijke foutjes. Zoals eerder benoemd wordt jouw geld ondergebracht bij Bunq Bank, waardoor je tegoeden onder het depositogarantiestelsel vallen. Hierdoor zijn de tegoeden gegarandeerd tot €100.000 in geval van faillissement.

Finst kan worden geclassificeerd als een veilige en betrouwbare Nederlandse broker omdat het platform is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank, onder het registratienummer R189158.

Is Finst gebruiksvriendelijk?

De website en de app van Finst zijn extreem gebruiksvriendelijk. Je kunt als gebruiker makkelijk het overzicht bewaren. Ondanks de uitgebreide functies die Finst biedt, raak je als gebruiker van zowel de site als de app nooit bedolven door te veel knopjes en informatie.

Als gebruiker van het platform blijf je dankzij de verschillende tools altijd op de hoogte van de marktkansen en kun je je eigen resultaten eenvoudig in de gaten houden. De aankopen worden in realtime uitgevoerd en de site en het platform bieden een duidelijk inzicht in je beleggingsgeschiedenis.

Deze transparantie en overzichtelijkheid zorgen ervoor dat Finst een gebruiksvriendelijke crypto broker is.

Account aanmaken bij Finst

Ben je door deze Finst crypto review helemaal enthousiast geworden over de crypto broker? Dan is het aan te raden om een account aan te maken bij Finst. Hiervoor hoef je slechts enkele simpele stappen te doorlopen. Zo begin je met het invullen van je e-mailadres en een wachtwoord. Hierna zul je het verificatieproces verlopen, waar je wat informatie dient door te geven. Voltooi je aanmelding en nu kun je bij Finst inloggen en de mogelijkheden ontdekken.

Verkopen en kopen op Finst

Nu je een account hebt aangemaakt op Finst is het tijd om crypto te kopen en verkopen. Hiervoor dien je geld over te maken naar je Finst-account. Dit lukt al binnen enkele minuten. Crypto kopen? Zoek op het platform naar de gewenste crypto eenheid en koop deze. Wil je je crypto verkopen? Klik dan op de ‘verkopen’-knop in je wallet. Binnen enkele minuten heb je je munten verkocht!

Crypto Kopen met Finst!

Finst gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Is Finst aan te raden?

Gebaseerd op mijn eigen Finst ervaringen en de recensies van andere gebruikers is te concluderen dat Finst zeker een aanrader is. Ondanks dat de crypto broker erg nieuw is, heeft het platform in korte tijd al kunnen bewijzen een van de betere te zijn.

Finst heeft een gebruiksvriendelijke website en app, is 100% veilig en betrouwbaar en kent meer voordelen dan nadelen. Daarnaast kent Finst enorm lage transactiekosten. Dit stelt je in staat om een hoog rendement te draaien. Dit is wat elke crypto belegger wil, of niet soms!

Finst is zeker het proberen waard. Veel succes en handelplezier!