Beste crypto app [2024]

Beste crypto app Nederland – Nu steeds meer mensen ervoor kiezen om te handelen in crypto komen er ook steeds meer crypto brokers bij. Voorheen vond de handel van crypto vooral via de PC plaats, maar steeds meer brokers lanceren een crypto app. Dat maakt het voor jou als handelaar mogelijk om altijd en overal te handelen in crypto. 

In dit artikel duiken we dieper in de beste crypto apps. De kenmerken van de beste crypto apps van Nederland en waar je op moet letten bij het maken van een keuze.

Crypto apps lage kosten

Wat is een crypto app?

Voordat we dieper ingaan op de beste app voor crypto moet je meer weten over de wereld van crypto brokers en crypto apps. Een cryptocurrency app is een applicatie waarmee je kunt handelen in cryptovaluta. Deze apps horen bij een cryptobroker. Dit is een platform dat je als handelaar in staat stelt om crypto te verkopen en te verkopen. 

De cryptocurrency app biedt een eenvoudige methode om te handelen in je favoriete digitale valuta. Op de app krijg je toegang tot je persoonlijke account. Hier kun je zien welke crypto je in je wallet hebt, je huidige saldo en de koersen van de cryptomunten die je kunt kopen.

Crypto Kopen met Bitvavo!

Bitvavo gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

De beste crypto apps van Nederland

Als investeerder in crypto ben je tegenwoordig niet meer afhankelijk van cryptobrokers in het buitenland. Je kunt gewoon kiezen voor een crypto app uit Nederland. Ons kleine kikkerlandje heeft een paar van de beste crypto apps. Crypto apps die zowel makkelijk in gebruik, als veilig zijn en bovendien een groot aanbod hebben. De beste Bitcoin apps van Nederland zijn Bitvavo, Finst en Coinmerce.

Bitvavo - Populairste Bitcoin app van Nederland

Bitvavo is een van de beste Bitcoin apps van Nederland. Het Nederlandse bedrijf is opgericht met als doel om handelen in crypto beschikbaar te maken voor iedereen. Dat is goed gelukt, want er zijn meer dan een miljoen Nederlanders die voor deze cryptocurrency app kiezen. 

 • Aantal digitale valuta: 200+
 • Transactiekosten: 0,03% tot 0,25%
 • Cryptowallet: Ja
 • Betaalmethoden: iDEAL, SEPA, PayPal, Sofort
 • Extra opties: Staking, Lending 
 • Welkomstgeschenk: Verhandel de eerste 10.000 euro zonder kosten

Als je kijkt naar de reviews over deze crypto koers app dan zie je dat die overwegend positief zijn. Dat heeft onder andere te maken met het gebruiksgemak van deze Bitcoin app. Zowel het aanmaken van een persoonlijk account als het downloaden van de crypto app gaat gemakkelijk.

Daarbij kun je bij Bitvavo geld storten met alle bekende betaalmethoden zoals iDEAL en creditcard. Heb je eenmaal geld gestort dan kun je uit meer dan 200 digitale valuta kiezen om in te handelen. Dat is meer dan vele andere Nederlandse cryptocurrency apps.

Handelskosten Bitvavo

Bij het kiezen van de beste crypto app voor jou, spelen de kosten ook een rol. De kosten van een transactie via de Bitvavo app kost tussen 0,03% en 0,25%. Hiermee liggen de kosten laag in vergelijking met andere crypto apps. Begin je net met handelen dan ligt het percentage op 0,25%. Hoe meer je handelt hoe lager het percentage handelskosten.

Veiligheid Bitvavo

Met het handelen in crypto gaan soms grote bedragen gemoeid. Je wil er dus wel zeker van zijn dat alles betrouwbaar en veilig is. Bitvavo heeft een goede reputatie op dat vlak. Ze hebben een groot aantal veiligheidsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat er veilig gehandeld kan worden. Daarnaast krijg je tot 100.000 euro vergoed als kwaadwillenden toegang hebben verkregen tot je account. 

✅ Makkelijk handelen in crypto 

✅ Lage tarieven 

✅ Veilig platform 

✅ Groot aantal digitale valuta 

✅ Verzekering tegen kwaadwillenden 

❌  Weinig informatie voor handelaren

Finst - Een nieuwe topper

Finst is een crypto app die werd opgericht in 2023. De oprichters hebben ervaring opgedaan in de financiële wereld gebruikt om een intuïtieve app te ontwikkelen. De app is ontwikkeld door ex-medewerkers van de beleggingsapp DEGIRO. Als je de app opent wordt direct duidelijk dat die gemaakt is door mensen met kennis van zaken.

 • Aantal digitale valuta: 100+
 • Transactiekosten: 0,15%
 • Cryptowallet: Ja
 • Betaalmethoden: iDEAL, SEPA, Bancontact
 • Extra opties: Slimme bundels, staking 
 • Welkomstgeschenk: Geen 

De interface van de cryptocurrency app is duidelijk en overzichtelijk. Heb je eenmaal een account aangemaakt dan heb je nauwelijks hulp nodig om aan de slag te gaan. Via de app kun je niet alleen handelen in een groot aantal digitale valuta. Je kunt er ook het laatste crypto nieuws en analyses bekijken. 

Finst biedt ook de mogelijkheid om een real-time analyse van je eigen portfolio te bekijken. Dit geeft je als handelaar meer inzicht in je portfolio. Ook bij Finst kun je je digitale valuta staken. Het rendement van het uitlenen van je crypto kan oplopen tot 10% per jaar.

Handelskosten Finst

Finst is een van de beste apps voor crypto, onder andere vanwege de lage tarieven. Het maakt niet uit hoeveel, of hoe vaak je handelt, de transactiekosten zijn altijd 0,15%. Hiermee heeft deze crypto app een van de laagste tarieven van Nederland. Dit is zeker voor beginnende handelaren heel gunstig. Dat maakt het een van de beste crypto apps voor beginners. Ervaren handelaren die veel investeren zullen wat minder blij zijn met dit percentage, want het gaat niet omlaag.

Veiligheid Finst

De cryptocurrency app Finst heeft flink geïnvesteerd in de veiligheid. Ze zijn de enige Nederlandse Bitcoin app met Proof of Reserves. Dat betekent dat de crypto van Finst en die van jou volledig gescheiden zijn. Daarnaast maken ze gebruik van verschillende technologieën om je crypto en je gegevens te beschermen 

✅ Lage handelskosten 

✅ Real-time portfolio analyse 

✅ Staking 

✅ Veilig platform 

✅ Groot aantal cryptovaluta 

❌ Transactiekosten worden niet lager naarmate handelsvermogen

Coinmerce - Crypto app met uitgebreide opties

Coinmerce is een van de beste crypto apps van Nederland. Zowel beginners als gevorderden zullen hier vinden wat ze zoeken. Deze Nederlandse crypto app biedt elke handelaar een makkelijke manier om te investeren in crypto. Het aanmaken van een account is zo gedaan. Op hun website geven ze aan dat je slechts 5 minuten nodig hebt om een account aan te maken. 

 • Aantal digitale valuta: 300+ 
 • Transactiekosten: 0,2% tot 0,5%
 • Cryptowallet: Ja
 • Betaalmethoden: iDEAL, SEPA, Visa, Mastercard, Sofort
 • Extra opties: Staking, Earn
 • Welkomstgeschenk: Nee

Bij de aanmelding wordt gevraagd om je persoonsgegevens, identiteitskaart en bankgegevens. Na verificatie kun je met de bekende betaalmethoden geld storten. Vervolgens kun je direct digitale valuta kopen en verkopen. Ben je een beginnende cryptohandelaar dan kun je via deze crypto koers app handleidingen lezen. Die helpen je op weg bij je eerste stappen in het kopen van crypto.

Maar Coinmerce is niet alleen de beste crypto app voor beginners, er zijn ook tal van tools voor ervaren handelaren. Als beginnende handelaar start je met Coinmerce Lite. Ervaren handelaren kunnen ook kiezen voor Coinmerce Exchange. Je krijgt dan ook toegang tot orderboeken en een live chart. Bovendien zijn je transactiekosten lager.

Handelskosten Coinmerce

Wil je handelen via deze Bitcoin app dan betaal je 0,2% tot 0,5% handelskosten. Het percentage is afhankelijk van het platform. Via Coinmerce Lite betaal je het hoogste tarief. Met Coinmerce Exchange betaal je slechts 0,2%.

Veiligheid Coinmerce

Coinmerce heeft meerdere veiligheidslagen. Zo wordt er gehandeld via een versleutelde verbinding. Daarnaast kun je je account zelf beter beveiligen door tweestapsverificatie aan te zetten. 

✅ Zeer groot aanbod aan digitale valuta

✅ Zowel voor beginnende als gevorderde handelaren 

✅ Handleidingen voor beginners 

✅ Eenvoudig staken 

✅ Veilig handelen 

❌ Vrij hoge transactiekosten

Waarom kiezen voor een crypto app uit Nederland

Sinds de eerste cryptomunten iets meer dan 10 jaar geleden in omloop kwamen is er veel gebeurd. Eerst was er alleen Bitcoin, maar dankzij de populariteit van deze munt heeft de cryptowereld een ware revolutie doorgemaakt. 

Dat betekent ook dat er steeds meer crypto brokers bij komen. In totaal zijn er meer dan 600 crypto exchanges in de wereld. In Nederland zijn dat er tientallen. Je vraagt je misschien af waarom we hier alleen ingaan op crypto apps voor Nederland. Dat heeft te maken met zowel de veiligheid als het gemak en de klantenservice.

Veilig & betrouwbaar handelen

Kies je voor een Nederlandse Bitcoin app dan kun je ervan verzekerd zijn dat ze betrouwbaar zijn. Ondanks dat er nog geen specifieke crypto wetgeving is, moeten crypto brokers zich wel aan de Nederlandse wet houden. Een exchange mag alleen in Nederland opereren als ze zich hebben geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). Voordat een crypto exchange een vergunning krijgt worden ze op een aantal punten getoetst, te weten:

 • De betrouwbaarheid – Om de betrouwbaarheid van een crypto app te bepalen worden alle bestuurders en beleidsbepalers onder de loep genomen. Dat wil zeggen dat ze onder andere hun cv’s, Verklaring Omtrent het Gedrag, kopie van identiteitsbewijs in moeten leveren.
 • De geschiktheid –  Alle bestuurders en beleidsbepalers worden gecontroleerd op geschiktheid. Men beoordeelt of deze personen voldoende kennis en vaardigheden hebben om een crypto broker te runnen. 

Als een Nederlandse crypto app eenmaal een vergunning heeft zal het DNB toezicht houden. De basis van dit toezicht ligt in de wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de SW sanctiewet (SW).

 • Sanctiewet – In de sanctiewet is aangegeven dat financiële dienstverleners geen zaken mogen doen met bedrijven op de sanctielijst. Landen zoals Rusland, Syrië en Somalië staan op deze lijst. 
 • Wwft – Deze wet is bedoeld om criminelen tegen te houden. Financiële instellingen en crypto exchanges moeten voorkomen dat criminelen en terroristen geld kunnen witwassen.

Nederlandstalige klantenservice

Een andere goede reden om te kiezen voor een crypto app in Nederland is de klantenservice. Bij buitenlandse crypto exchanges zul je altijd in het Engels of een andere taal contact moeten hebben. Bovendien komen de openingstijden van de klantenservice niet altijd overeen vanwege het tijdsverschil. Daarnaast is er nog het cultuurverschil. Bij contact met een Nederlandse klantenservice weet je min of meer wat je te wachten staat. De voordelen van Nederlandse klantenservice op een rijtje:

 • Klantenservice in het Nederlands. 
 • Passende openingstijden omdat er geen tijdsverschil is. 
 • Gelijke normen en waarden

Storten en opnemen met bekende betaalmethoden

De meeste Nederlanders hebben een voorkeur voor het gebruik van iDEAL bij het doen van een betaling. Het is een veilige betaalmethode die ondertussen zo ingeburgerd is dat veel mensen niet anders meer willen. iDEAL heeft een aantal voordelen vergeleken met andere betaalmethoden, dit zijn er een aantal:

 • Veilige betaalmethode dankzij versleuteling
 • Bekende betaalmethode
 • Te gebruiken zonder aanmelding 
 • Geschikt voor bijna alle Nederlandse banken
 • Directe overschrijving

Naast iDEAL kun je bij de meeste crypto apps overigens ook betalen met andere betaalmethoden. Denk hierbij aan creditcard, SEPA en e-wallets zoals PayPal. Welke betaalmethoden beschikbaar zijn, verschilt per crypto app.

Crypto Kopen met Bitvavo!

Bitvavo gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Conclusie - De beste crypto apps

Om te handelen in crypto heb je een crypto app nodig. Tegenwoordig zijn er steeds meer opties. De 3 crypto koers apps die we hier besproken hebben zijn de beste crypto apps van Nederland. 

Kies de Bitcoin app die het beste past bij je wensen en voorkeuren en ga aan de slag. Ze bieden allemaal goede transactiekosten, een groot aanbod en een gebruiksvriendelijke cryptocurrency app.

Veelgestelde vragen over de beste Bitcoin apps

Tot slot zullen we antwoord geven op de meest gestelde vragen van crypto beleggers die op zoek zijn naar de beste crypto koers app.

Er zijn meerdere Bitcoin apps die prima geschikt zijn voor beginners. De beste Bitcoin apps voor beginners zijn naar onze mening Bitvavo, Finst en Coinmerce. De reden dat we dit de beste crypto apps voor beginners vinden heeft te maken met het gebruiksgemak. De interface van deze apps is intuïtief en daardoor heel makkelijk in gebruik, ook voor beginners.

Ben je op zoek naar de beste crypto app van Nederland dan moeten we ook weer Bitvavo, Finst en Coinmerce benoemen. Bitvavo en Coinmerce zijn ideaal als je op zoek bent naar een crypto app die makkelijk in gebruik is. Coinmerce heeft daarnaast ook een groot aantal functies voor ervaren handelaren.

De beste apps voor crypto zijn gratis te downloaden en gratis in gebruik. Voor het kopen en verkopen van crypto betaal je de standaard transactiekosten. Die kosten betaal je ook als je via de website handelt en zijn dus niet verbonden aan de app.