Bitvavo crypto review

Bitvavo review – Wil je investeren in crypto dan zul je al snel de naam Bitvavo voorbij horen komen. Dat is ook niet zo gek want Bitvavo is voor velen de go-to plek voor het kopen en verkopen van crypto. Je kunt er meer dan 200 verschillende cryptomunten verhandelen, wat Bitvavo direct de Nederlandse marktleider maakt.

Maar dat zijn de cijfers, wat zijn de Bitvavo ervaringen van gebruikers en is Bitvavo betrouwbaar. In deze Bitvavo review nemen we dit bekende cryptoplatform onder de loep. Is Bitvavo veilig, wat zijn de nadelen van Bitvavo en wat zeggen de Bitvavo recensies? Je leert het hier.

Wat is Bitvavo?

Laten we beginnen bij het begin, wat is Bitvavo? Het Nederlandse bedrijf werd in 2018 opgericht. Drie studievrienden leenden tijdens hun studiegeld bij. Niet om hun studie te bekostigen of naar het café te gaan, maar om te investeren in Bitvavo. 

Het doel was om een gebruiksvriendelijk platform te creëren voor het verhandelen van crypto. Aan de populariteit van Bitvavo kunnen we aflezen dat ze hierin geslaagd zijn. Het platform heeft meer dan 1 miljoen actieve gebruikers en de Bitvavo recensies zijn zeer positief. 

Een ander teken dat het goed gaat is het feit dat er al meer dan 100 miljard euro via Bitvavo is verhandeld. Dagelijks zetten 200 medewerkers zich in om het reilen en zeilen van het bedrijf te regelen. Als kers op de taart heeft het bedrijf een aantal mooie prijzen gewonnen:

 • Best Crypto Exchange prijs – Stier Awards van IEX
 • 1e in de Deloitte Technology Fast 50-competitie – met een omzetgroei van 23565%.
 • Best Public Solution – Dutch Blockchain Awards

Bitvavo in het nieuws

Bitvavo komt over het algemeen zeer positief in het nieuws. Wekelijks maken ze bekend dat ze nieuwe crypto verkopen. Eerder namen ze Litebit over wat ze heel veel nieuwe klanten opleverde. Daarnaast zijn veel klanten van Binance en Gemini overgestapt naar Bitvavo. 

De situatie rondom Gemini is de enige smet op de reputatie van Bitvavo. In het begin van 2023 vroeg het Amerikaanse cryptobedrijf Gemini faillissement aan. Op dat moment had Bitvavo 280 miljoen euro uitgeleend aan het bedrijf. Ondertussen is overigens een groot deel van het bedrag terug en de klant heeft er niets van gemerkt. Toch leverde het wat onrust op bij cryptohandelaren in Nederland.

Crypto Kopen met Bitvavo!

Bitvavo gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Hoe werkt Bitvavo?

Voordat we onze Bitvavo ervaringen delen is het goed om te weten hoe Bitvavo werkt. Een account aanmaken en beginnen met handelen is een straight-forward proces. Het enige wat een beetje moeite kan kosten is het verificatieproces, maar daarover later meer. 

Aanmelden bij Bitvavo

Dit zijn de stappen om je aan te melden bij Bitvavo:

 1. Ga naar de website van Bitvavo.
 2. Klik op registreren.
 3. Vul je persoonlijke gegevens in.
 4. Verifieer je e-mailadres door op de link in de naar jouw e-mailadres verzonden e-mail te klikken.
 5. Upload een duidelijke foto van je identiteitsbewijs. Na goedkeuring kun je naar de volgende stap.
 6. Verifieer je persoonlijke bankrekening door een kleine euro-storting te doen.
 7. Na verificatie van je bankrekening kun je beginnen met handelen.

Voor de veiligheid is het aan te raden om ook je telefoonnummer te verifiëren en tweefactor-authenticatie in te schakelen. Let op je kunt Bitvavo alleen gebruiken in de SEPA zone, Gibraltar, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Je moet bovendien 18 jaar of ouder zijn.

Onze ervaring met aanmelden bij Bitvavo

Als we kijken naar de Bitvavo crypto reviews over aanmelden bij Bitvavo dan zijn de meningen een beetje verdeeld. In de ene Bitvavo recensie wordt aangegeven dat het een simpel proces is. Andere Bitvavo reviews zeggen er meer moeite mee te hebben. 

Wij zelf hadden weinig moeite met het aanmelden bij Bitvavo zelf. Bij een bezoek aan het buitenland ontstond echter een probleem, opeens werd de account geblokkeerd. Pas bij terugkeer in Nederland kon het probleem verholpen worden. Sindsdien hebben we overigens geen problemen meer ondervonden bij het reizen naar het buitenland. 

Tip! Stel tweefactor-authenticatie in om blokkade in het buitenland te voorkomen.

Bitvavo wallet

Na aanmelding bij Bitvavo krijg je direct toegang tot je Bitvavo wallet. Dit is je digitale portemonnee waar je je saldo en crypto-aankopen opslaat. Je kunt toegang tot je Bitvavo wallet krijgen via je PC, laptop of de Bitvavo app.

Vanuit de Bitvavo app kun je heel eenvoudig geld storten en beginnen met handelen. Geld storten kan onder andere met iDEAL en creditcard en wordt direct bijgeschreven. Wil je crypto kopen dan is dat heel eenvoudig. Op je scherm kun je kiezen tussen je Bitvavo wallet of Bitvavo Assets. In je wallet zie je de crypto die je in bezit hebt. Bij Bitvavo Assets kun je crypto kopen.

Crypto kopen

Onze Bitvavo ervaring is dat de Bitvavo app heel overzichtelijk is. Desondanks zijn er meer dan 200 cryptomunten om uit te kiezen. Ben je nog niet zo bekend met alle cryptocurrencies dan kun je op verschillende manieren op zoek naar een goede optie. 

 • Trending – Hier vind je cryptomunten die eruit schieten, zowel positief als negatief. Het percentage dat de cryptomunt in de afgelopen periode is gestegen of gedaald staat onder de koers weergegeven. 
 • Stijgers – Hier vind je de hoogste stijgers van de dag, van hoogste stijgers naar dalers.
 • Dalers – Hier vind je de cryptomunten die het meest gedaald zijn, op volgorde van de hoogste daler naar stijgers. 
 • A-Z– Alle cryptomunten op alfabet. 

Wil je crypto kopen klik dan op de munt van je voorkeur, voer het bedrag in en ga akkoord. De munt wordt in de meeste gevallen direct aan je Bitvavo wallet toegevoegd. We lezen ook wel Bitvavo recensies dat het wat langer duurt, maar nooit langer dan een paar minuten.

Hoe werkt Bitvavo crypto verkopen

Ook het verkopen van crypto op Bitvavo gaat heel makkelijk. Hoe werkt Bitvavo verkopen? Uiteraard moet je eerst inloggen op Bitvavo. Ga naar je Bitvavo wallet en kies de hoeveelheid van een bepaalde crypto die je wil verkopen. Je transactie wordt meestal binnen een paar seconden verwerkt. We hebben Bitvavo ervaringen gehoord over vertraging door een Bitvavo storing. Maar onze ervaring met Bitvavo is dat het heel snel gaat. 

Als je crypto hebt verkocht krijg je hier Bitvavo coins voor terug. Het bedrag staat gewoon in euro’s vermeld, dus in de praktijk met je het verschil niet. Wil je het geld overmaken naar je bankrekening dan kan dat. Kies het aantal Bitvavo coins dat je over wil maken en doorloop de stappen. Volgens Bitvavo kan het 24 uur duren voordat het bedrag is overgemaakt. 

Mocht het langer dan 3 werkdagen duren neem dan met Bitvavo contact op. Je kunt niet met Bitvavo bellen, maar wel mailen en chatten.

Bitvavo Staking

Met Bitvavo staking kun je als klant meer halen uit je cryptomunten. Je neemt deel aan een proof-of-stake consensusmechanisme, wat in simpele benamingen betekent dat je je crypto uitleent. Hiermee help je om blockchain veiliger te maken. Bitvavo staking levert je als gebruiker rewards op. Hoeveel dat is, verschilt per crypto en is elke dag anders. Het kan gaan om 1%, maar kan oplopen tot 15%. Dit zijn de beste Bitvavo staking rewards van dit moment:

 • Axie Infinity (AXS) 15%
 • Celestia (TIA) 14%
 • Livepeer (LPT) 10%
 • Phala Network (PHA) 10%

Naast Bitvavo staking is er ook Bitvavo lending. In dit geval leen je je digitale valuta direct uit aan Bitvavo. Die lenen ze vervolgens weer uit aan vaste partners. Ook dit levert je rewards op. Het maximale rewardpercentage is momenteel 5,1%.

Bitvavo transactiekosten

Om crypto te kopen en verkopen op Bitvavo moet je Bitvavo transactiekosten betalen. Hoeveel dat is heeft te maken met je niveau op het platform. Hoe meer handelsvolume hoe minder Bitvavo transactiekosten je betaald. 

Tot € 100.000 handelsvolume betaal je als taker 0,25% en als maker 0,15%. Heb je meer handelsvolume dan betaal je minder. Meld je je nu aan dan ontvang je van Bitvavo een welkomstbonus. De eerste € 10.000 verhandel je zonder Bitvavo transactiekosten.

Onze ervaring met Bitvavo wallet, kopen & verkopen

Als je kijkt naar de Bitvavo reviews over het kopen en verkopen van crypto dan zien we dat de meeste mensen positief zijn. Het mooie aan de Bitvavo wallet is het feit dat het er heel simpel uitziet. Ook voor beginnende cryptohandelaren is het eenvoudig om te beginnen met handelen. Als we de Bitvavo recensies lezen dan zien we dat andere gebruikers er ook zo over denken.

Crypto Kopen met Bitvavo!

Bitvavo gebruiken om crypto te kopen vereenvoudigt het proces met gebruiksvriendelijke interfaces, biedt lage kosten, zorgt voor een veilig platform en geeft toegang tot een breed scala aan cryptocurrencies.

Crypto Nu Kopen!

Bitvavo klantenservice

Dan nu onze Bitvavo crypto review over de klantenservice van Bitvavo. De Bitvavo app en de Bitvavo wallet zijn zeer makkelijk in gebruik. Desondanks kan het toch zijn dat je vragen hebt of onverhoopt tegen een probleem aanloopt. Je kunt een groot deel van je vragen terugvinden op de website van Bitvavo. Hier vind je onder andere informatie over Bitvavo storingen, Bitvavo staking, Bitvavo coins en Bitvavo contact. 

Heb je een andere vraag dan kun je op de volgende manier met Bitvavo contact opnemen:

 • Live chat – Door de week van 10:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 10:00 tot 15:00 uur.
 • Chatbot – 24 uur per dag
 • E-mail – De klantenservice is door de week open van 8:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 9:00 uur tot 21:00 uur. Ze zullen je vraag binnen één werkdag beantwoorden. 

Wil je met Bitvavo bellen dan kan dat alleen op afspraak. Je kunt met Bitvavo contact opnemen via e-mail en een gesprek aanvragen.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Bitvavo is een cryptoplatform dat alles doet wat in hun macht ligt om hun klanten veilig te houden. Uit Bitvavo reviews en Bitvavo recensies blijkt dat het feit dat Bitvavo een Nederlands bedrijf is, veel vertrouwen geeft. Dat is ook niet voor niets. Ze moeten zich namelijk aan de Nederlandse wet houden. Cryptomarkten worden in Nederland strikt gecontroleerd door de Nederlandsche Bank. Daarnaast is Bitvavo aangesloten bij de branchevereniging Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. 

Naast de controle van buitenaf is er ook nagedacht over de veiligheid op het platform zelf. Alle transacties vinden plaats via SSL-verbinding en vinden plaats op blockchain. Beide zorgen voor een versleuteling die niet zomaar gekraakt kan worden. Daarnaast kun je jezelf als klant extra beschermen door twee-factor authenticatie in te stellen.

De voordelen en nadelen van Bitvavo

Na het lezen van deze Bitvavo crypto review heb je een goed beeld van het cryptoplatform Bitvavo. De Bitvavo recensies en Bitvavo ervaringen laten zien dat men over het algemeen zeer positief is over Bitvavo. Het platform is gebruiksvriendelijk, de klantenservice prima bereikbaar, en bovendien is Bitvavo betrouwbaar. Tot slot zullen we alle voordelen en nadelen van Bitvavo op een rijtje zetten:

Voordelen Bitvavo

 • 200+ cryptomunten – Met meer dan 200 cryptomunten heeft Bitvavo het grootste aanbod van Nederland.
 • De Bitvavo wallet en Bitvavo app zijn gebruiksvriendelijk – Zowel beginnende spelers als gevorderden kunnen heel eenvoudig handelen op Bitvavo. Het systeem is intuïtief en duidelijk. 
 • De voordelen van een Nederlands bedrijf – Dit betekent dat je in het Nederlands kunt praten als je met Bitvavo contact opneemt. Maar het betekent ook dat Bitvavo zich moet houden aan de Nederlandse wet.
 • Bitvavo staking en lending – Deelnemen aan Bitvavo staking en lending kan je extra rewards opleveren. Dit kan oplopen tot 15%. 

Bitvavo is veilig en betrouwbaar – Dankzij de vele voorzorgsmaatregelen, regels en verzekeringen is Bitvavo veilig. Onze Bitvavo ervaring is dat je onbezorgd kunt handelen.

Nadelen Bitvavo

 • Niet direct met Bitvavo bellen – Wil je met Bitvavo contact dan kan dat het beste via chat of e-mail. Met Bitvavo bellen is alleen op afspraak mogelijk.
 • Bitvavo staking komt met risico’s – Bitvavo staking is een handige manier om passief inkomen te verdienen. Maar dat werkt alleen als de cryptomunt goed rendement heeft. Zo niet dan kun je je Bitvavo coins kwijtraken.

Bitvavo review slotconclusie

Bitvavo is binnen een paar jaar uitgegroeid tot het grootste cryptoplatform van Nederland. Als we kijken naar Bitvavo recensies en Bitvavo ervaringen van gebruikers dan zie je meteen waarom dit het meest populaire platform is. Direct na Bitvavo volgen Finst en Coinmerce

De oprichters hadden voor ogen om een platform te creëren dat het voor iedereen mogelijk maakt om crypto te handelen. Dat is zeker gelukt. Nadat je een Bitvavo wallet hebt aangemaakt en de Bitvavo app hebt gedownload kun je heel eenvoudig aan de slag. De interface is simpel en duidelijk.

En op de vraag, is Bitvavo betrouwbaar? Kunnen we volmondig ‘ja’ zeggen. Dat is niet alleen te danken aan de encryptie via blockchain, maar ook aan de inspanningen achter de schermen. Handelen gaat eenvoudig en is er een storing bij Bitvavo dan is die meestal snel verholpen. Wil je beginnen met het handelen in crypto, begin bij Bitvavo. De eerste € 10.000 verhandel je zonder Bitvavo transactiekosten.