Koop Bitcoin ETFs in 2024

Koop Bitcoin ETFs in 2024

Welke ETF kopen in 2024 – Heb je interesse in Bitcoin, maar voel je je meer thuis in traditionele beleggingskanalen kies dan voor Bitcoin ETF. Voor 2024 ziet het er heel rooskleurig uit voor Bitcoin ETFs, een goede reden om nu in te stappen en ETF Bitcoin te kopen. 

Er zijn verschillende ETFs zoals spots en futures. Maar wat betekent dat? Waarom zou je een Bitcoin ETF kopen, welke ETF moet je in 2024 kopen en waar kun je dat het beste doen? We geven hier antwoord op al je vragen. 

Wat Bitcoin ETFs zijn?

We hebben ondertussen allemaal wel eens gehoord van Bitcoin. Dit is een van de populairste digitale valuta. Normaal gesproken koop en verkoop je die via een cryptobroker. ETF Bitcoin slaat de brug naar traditionele beleggingskanalen. ETF staat voor Exchange Traded Fund. Kortom, het is een fonds dat op de beurs verhandeld kan worden. 

Het woord fonds laat zien dat het niet om één product gaat. Een fonds bestaat uit verschillende onderdelen. Denk hierbij aan obligaties of aandelen. Een Bitcoin ETF is een tracker. Die houdt de koers of de geschatte koers bij. Kies je voor ETF Bitcoin kopen dan handel je dus niet in Bitcoin zelf, maar in de koers of koerswijziging. Een spot zet in op de huidige koers. Een future op de toekomstige koers. 

Wie Bitcoin ETF wil kopen doet dat onder andere vanwege het gemak om via de beleggingsportefeuille te betalen. Het zijn mensen die geen crypto exchange account hebben, of zich prettiger voelen bij traditionele beleggingsmethodes. Voor Bitcoin zelf betekent het een bredere inzetbaarheid en meer vertrouwen van de consument. 

Koop de beste Bitcoin ETFs van 2024

Er zijn de afgelopen periode steeds meer Bitcoin ETFs bijgekomen. Je kunt ondertussen tientallen ETF Bitcoins kopen. Dit zijn de meest populaire Bitcoin ETFs van 2024. 

 • ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) – Een van de meest populaire Bitcoin ETFs en de eerste in de Verenigde Staten. Deze ETF is bij veel brokers beschikbaar. Zo ook bij Degiro en eToro.
 • ProShares Short Bitcoin ETF (BITI) – Bitcoin ETF voor futures. Ook profijt wanneer de Bitcoin koers daalt. Beschikbaar bij een groot aantal brokers. 
 • VanEck Bitcoin ETF (XBTF) – Zet in op futures. Afgelopen jaar was het rendement meer dan 35%. 
 • Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) – Een Bitcoin ETF die actief beheerd wordt. Futures in zowel Bitcoin als Ethereum. 
 • Simplify Bitcoin Strategy PLUS Inc ETF (MAXI) – Een ETF die als doel heeft om te groeien en tegelijkertijd inkomsten te generen. 

Global X Blockchain & Bitcoin Strategy ETF (BITS) – Een nieuwe en transparante manier om gebruik te maken van de toekomstige ontwikkelingen van Bitcoin.

Populaire Bitcoin ETFs om te kopen

Wil je weten welke ETF je moet kopen voor 2024? Er zijn er een aantal Bitcoin ETFs die er echt uitspringen. Allereerst moeten we ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO) benoemen. Dit is de grootste ETF met meer dan € 900 miljoen aan assets in beheer. De Bitcoin ETF werd in 2021 gelanceerd en was meteen een succes. Dat is mede te danken aan het feit dat De Bitcoin ETF goedgekeurd is voor de beurs in de Verenigde Staten. 

Een andere interessante optie is ProShares Short Bitcoin ETF (BITI). Dit is een ETF die goedgekeurd is door de SEC. De SEC is de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. Deze ETF zet specifiek in op dalingen van Bitcoin futures. Interessant om op in te zetten als de koers dreigt te dalen. 

Waarom zou ik Bitcoin ETF kopen?

Er zijn tal van redenen te noemen waarom Bitcoin ETF zou moeten kopen. Een van de redenen is dat je op een veilige en minder risicovolle manier kunt profiteren van Bitcoin. Sinds de lancering van Bitcoin is de cryptomunt razendpopulair. Desondanks is de prijs zeer volatiel. Dat betekent dat Bitcoin te maken heeft met sterke koerswisselingen. Dat maakt investeren in Bitcoin risicovol. Daar komt het gebrek aan regulering nog bij.

Kies je voor Bitcoin ETF dan zijn de risico’s kleiner. Enerzijds omdat de financiële beurzen veel beter gereguleerd zijn. Alle bedrijven die ETF’s aanbieden moeten zich houden aan strikte regels. Dit geeft handelaren meer vertrouwen. Daarnaast zorgt het feit dat je een fonds met meerdere producten koopt voor risicospreiding. Je zet dus niet alleen in op een cryptomunt, maar op verschillende producten. 

Diversificatie is altijd een goed idee als het gaat om crypto en beleggen. Maar niet iedere handelaar weet welke producten te kiezen. Bitcoin ETF is een fonds dat door experts is samengesteld. Kortom, diversificatie en hulp bij beleggen in één. 

Het voordeel van beleggen in Bitcoin ETFs

Bitcoin ETFs kopen heeft heel wat voordelen voor de belegger. Een van de belangrijkste redenen om ETF Bitcoin te kopen is het feit dat je geen crypto exchange account hoeft aan te maken. Dat is vooral prettig voor mensen die nog niet gewend zijn aan crypto. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 • Je hoeft geen crypto exchange account aan te maken
 • Handelen via de traditionele beleggingskanalen
 • Valt onder beleggerscompensatiestelsel. Tot € 20.000 bescherming bij faillissement
 • Meer toezicht dan bij Bitcoin
 • Relatief veilige optie voor kapitaalopbouw door risicospreiding
 • Goede liquiditeit  

Waar je op moet letten bij het kopen van Bitcoin ETFs

Wil je Bitcoin ETFs kopen dan moet je op een aantal zaken letten. Let er bijvoorbeeld op of de Bitcoin ETF inzet op futures of op spots. Let daarnaast op de kosten, de liquiditeit en of ze een goedkeuring hebben van een gerenommeerde financiële instelling. Let op de volgende zaken:

 • Let op de betrouwbaarheid – Kies bij voorkeur voor een Bitcoin ETF die aangeboden wordt door een bekende financiële instelling. Let er ook op dat de Bitcoin ETF goedgekeurd is. 
 • Kostenconstructie – Bij het aanschaffen van Bitcoin ETF moet je soms beheerskosten betalen. Hoe lager de kosten, des te gunstiger voor jou.
 • De grootte van het fonds – Als je kiest voor een klein fonds dan kan dat betekenen dat de liquiditeit laag is. Grotere fondsen zijn beter te verhandelen. 
 • De beleggingsstrategie – Sommige fondsen richten zich met name op Bitcoin futures. Maar het is ook mogelijk dat ze die combineren met andere financiële producten. Bedenk wat jij het prettigste vind. 

Het risico – Onderzoek of de ETF Bitcoin die je wil kopen hoog of laag risico heeft.

Hoe kan ik Bitcoin ETF’s kopen en waar?

Wil je Bitcoin ETFs kopen dan kan dat bij een zogenaamde broker. Voorbeelden hiervan zijn DeGiro en eToro. Het is heel eenvoudig om hier een account aan te maken als. Dit zijn de stappen die je moet doorlopen:

Stap 1. Controleer of je een account kunt aanmaken

Je kunt een account aanmaken als:

 • Je 18 jaar of ouder bent
 • Je in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs
 • Als je een SEPA-bankrekening hebt
 • Als je in Europa woont

Stap 2. Open de website van de broker waar je een account wil aanmaken

Kies bijvoorbeeld voor DeGiro of eToro. Het is ook mogelijk om via Google Play of Apple Store de app te downloaden. 

Stap 3. Voer je persoonlijke gegevens in

Het is noodzakelijk om je volledige naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer in te voeren. Daarnaast moet je een foto van je identiteitsbewijs uploaden, je BSN-nummer delen en je bankgegevens. 

Stap 4. Stort geld 

Maak met iDEAL of SEPA geld over naar je persoonlijke account. 

Stap 5. ETF Bitcoin kopen

Welke Bitcoin ETF je kunt kopen bij Degiro of eToro zie je op het handelsplatform of in de app. Klik op de koop- of verkoop knop. Vul de gevraagde informatie in en het bedrag dat je wil investeren. Klik vervolgens op ‘ Plaats order’. Je hebt nu Bitcoin ETF gekocht.

Onze conclusie: is een Bitcoin ETF kopen iets voor jou?

Twijfelde je of je Bitcoin ETFs wilde kopen? Nu weet je wat de voordelen zijn en welke ETFs je kunt kopen voor 2024. Het is een veilige en vertrouwde manier van investeren in crypto zonder de nadelen van crypto-investeringen. ETF Bitcoin kopen is veiliger en met minder risico. Bovendien kun je het doen via betrouwbare en erkende brokers zoals Degiro en eToro. 

Picture of Maya
Maya

Ik ben Maya, een gedreven schrijver met een passie voor cryptoreviews, navigeer ik door de complexe wereld van financiën met een scherp oog voor detail. Mijn reis begon met een fascinatie voor blockchain-technologie, die al snel uitgroeide tot een diepgaande verkenning van cryptocurrencies en financiële markten. Met pen als mijn zwaard en woorden als mijn schild, deel ik mijn inzichten en analyses in mijn reviews. Door mijn lezers te voorzien van heldere, begrijpelijke informatie, streef ik ernaar om bij te dragen aan een beter begrip van deze boeiende, soms grillige, financiële landschappen.