Alles over de Bitcoin ATM

Een bitcoin is een digitaal betaalmiddel. In Nederland zijn er veel bedrijven die het accepteren als een wettig betaalmiddel. Sinds het populair is geworden in de wereld zijn er een heleboel andere cryptocurrencies ontwikkeld zoals Ethereum en Litecoin. Tegenwoordig zijn er ook bitcoin automaten in Nederland en andere landen in de wereld. Hieronder meer uitleg over de werkmethode van de bitcoin atm. 

De bitcoin wallet 

Op bitcoinautomaat.nl kun je bitcoins kopen en verkopen. Als je het via een bitcoin automaat wilt kopen is dat ook mogelijk. Je moet dan over een mobiele telefoon beschikken. Deze telefoon moet een bitcoin wallet erop geïnstalleerd hebben. Dit is nodig zodat er een draadloos verbinding wordt gemaakt met de bitcoin wallet. Wanneer de verbinding voltooid is kun je het geld in de automaat zetten. Soms moet je ook je identiteitskaart scannen als je grotere bedragen wil overmaken. In je wallet kun je zien hoeveel bitcoins je hebt gekocht. Bij de atm in schiphol kun je 24/7 handelen in crypto tegen een koers van 5 euro. 

Geld kopen met bitcoins 

Wist je dat je ook bitcoins kunt wisselen in ruil voor geld? Om dit tot stand te brengen moet je al een bitcoin wallet hebben. Je gaat dan bij de atm machine kiezen voor ‘geld opnemen’. Wat je daarna doet is je bankpas scannen. Je gaat een wachtwoord ontvangen. Ook deze moet je met je telefoon scannen. Na dit te hebben gedaan toetst je in hoeveel bitcoins je wilt verkopen. Het geld wordt bijgeschreven op de opgegeven bankrekening. Bij sommige automaten kun je het geld in contanten ontvangen.  

Handelen in crypto via een bitcoin wallet is ideaal als je al in het bezit bent van een bitcoin wallet. Dit maakt ook dat het gebruik van cryptocurrency als betaalmiddel ook praktisch en reëel.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *